Ekspres do kawy TrueBrew firmy De’Longhi szczyci się prostotą, ale Joe jest po prostu taki sobie

0
94

Sam zauważył, że ponieważ niezwykle trudno byłoby określić wagę ziaren, których używa TrueBrew, ani pierwotną objętość wody, ani temperaturę w komorze parzenia, jest to trochę czarna skrzynka, jeśli chodzi o ustalenie, co dzieje się podczas parzenia kawy.

Mógł jednak zmierzyć całkowite rozpuszczone substancje stałe (TDS), ilość fusów kawowych, które faktycznie rozpuszczają się w twojej kawie i oznaczają poczucie mocy napoju. Przy 3,99 TDS było to jak espresso o połowie mocy.

Stamtąd zrobiliśmy dwa kolejne 12-uncjowe kubki, z których oba nalały trochę poniżej 10 uncji, co Sam uznał za akceptowalne.

„Miejsce na śmietankę” – oznajmił wesoło.

(Uwaga: niektóre źródła internetowe stwierdziły, że spójność rozmiarów nalewania TrueBrew może się zmieniać. Nie mieliśmy tego problemu, ale miej oko na recenzje użytkowników, ponieważ coraz więcej osób kupuje maszynę.)

TDS dla obu filiżanek wynosił około 1,40, co Sam nazwał „trochę idealnym”, ale nie smakowało dobrze.

„Big Truck ma dużo kwasowości. To jest słabe i gorzkie. Chcę to z ust” – powiedział Sam. – To może być dowolna kawa. Znasz tę kawę w miejscu pracy, której nikt nie lubi? To tak.”

Auć!

Zmieniliśmy ustawienie ze złotego na odważne napar i sytuacja trochę się poprawiła, ale nadal nie smakowało dobrze. Szukając winowajcy, umysł Sama powrócił do bałaganu w maszynie.

„Zastanawiam się, czy mamy posmaki nadmiernej i niedostatecznej ekstrakcji. Jest tam brudno, więc zasadniczo dostajesz trochę fusów, które przechodzą przez cykl warzenia dwa lub więcej razy, co może sprawić, że smak będzie nadmiernie ekstrahowany i gorzki” – postawił hipotezę. Potem poszedł dalej. „Może również nie wydobywać wystarczająco dużo, co może mieć związek z rozmiarem mielenia, wodą, temperaturą i czasem kontaktu wody z fusami”.

Wydawało się, że skupiamy się na najgorszym z obu światów, więc zmieniliśmy kawę na William Rojas Pink Bourbon Micro Lot firmy Olympia, aby zobaczyć, czy możemy dowiedzieć się więcej. Zrobiliśmy to, ale nie była to dobra wiadomość.

„To wymagało naprawdę dobrej kawy i zaparzenia przeciętnej filiżanki” – powiedział Sam. „Warzy to, co warzy, a ja jestem zdezorientowany. Zasadniczo jest to maszyna jednoprzyciskowa, ale nie jest domyślnie dobra. Jesteś trochę przywiązany do tego, co może zrobić. Ta kawa powinna być ekscytująca, a nie jest.

Próbowaliśmy kawy w stylu espresso, zwykłej kawy, jasnej, złotej i odważnej, a nawet zmieniliśmy samą kawę, z niewielkim efektem. Skończyłyby nam się sposoby na poprawienie naszej drogi do dobrego kubka.

Niecałe dwa tygodnie później wyciągnąłem zaparzacz, aby zobaczyć, jak wygląda. Kopiec mokrych fusów wielkości kropli gumy zebrał się za ramieniem, które zamiata zużyte krążki kawy z zaparzacza do pojemnika na zużyte fusy, wraz z rozsypanymi wszędzie na wierzchu. To mi wystarczyło za nieciekawą kawę. Spakowałem TrueBrew i odesłałem.

Świeżo zmielony i nie w kapsułkach? Tak. Wygodny? Jasne! idealne? Przepraszam Brad. To powinno być bardziej ekscytujące, ale nie jest.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj