Jak przygotować idealny barszcz wigilijny albo bigos w wersji luksusowej? Jaki jest sprawdzony przepis na śledzia po kaszubsku? Co warto wiedzieć o przygotowaniu karpia? Zebraliśmy dla Was zestawienie najlepszych świątecznych przepisów Magdy Gessler.
- Więcej ciekawych historii przeczytasz na stronie głównej „Newsweeka”
Mamy dla was przepisy na tradycyjne potrawy: barszcz czerwony, makowiec, karpia, śledzia po kaszubsku, ale także na nieoczywiste, jak na przykład luksusowy bigos z ogórków i kindziuka i biszkopt z dorsza i ryba po grecku. Wszystkie przygotowała Magda Gessler.
Magda Gessler podaje przepisy na święta
Makowiec
(Nie)tradycyjne przepisy — biszkopt z dorsza i ryba po grecku
Barszcz czerwony
Karp
Śledź po kaszubsku
Zupa rybna
Kapusta kiszona
Luksusowy bigos z ogórków i kindziuka
Szampan i ostrygi
Magda Gessler jest warszawską restauratorką, gospodynią programu „Kuchenne rewolucje Magdy Gessler” w TVN i autorką książek. Z czytelnikami Newsweek.pl dzieli się swoimi przepisami na świąteczne potrawy.




