– Dzięki usłudze bezpiecznego i szybkiego transportu żywności w temperaturze od 0 do 4°C łączymy naszych partnerów – producentów żywności, przedsiębiorców z branży HoReCa z całej Polski, oferujących wysokiej jakości produkty – z odbiorcami. To pozwala konsumentom w łatwy sposób zamawiać produkty bezpośrednio od producentów i zyskać pewność, że zostaną one dostarczone idealnie świeże dzięki usłudze DPD Food.

Oczywiście. Polecam nasz Market Świeżości DPD Food. To innowacyjny marketplace, który rewolucjonizuje sposób kupowania żywności przez konsumentów. Platforma ta oferuje szeroki wybór produktów spożywczych – od świeżych owoców i warzyw, przez mięso, ryby, nabiał, aż po regionalne przetwory i specjały. Co ważne, zamówienia mogą obejmować nawet niewielkie ilości produktów, co daje elastyczność zarówno indywidualnym konsumentom, jak i lokalom gastronomicznym​. Obecnie Market Świeżości współpracuje z ponad 70 dostawcami, a ich liczba ciągle rośnie.

DPD Food to przede wszystkim usługa transportu świeżej żywności w kontrolowanej temperaturze od 0 do 4°C. W ciągu 24 godzin przesyłka trafia od nadawcy do odbiorcy, dzięki czemu żywność jest idealnie świeża. Ale DPD Food to także możliwości rozwoju dla biznesu. Restauratorzy mogą zamawiać mniejsze, regularne partie produktów, co pozwala na utrzymanie świeżości składników i eliminację nadmiernych zapasów. To z kolei umożliwia lepsze zarządzanie stanami magazynowymi, minimalizuje straty i wpływa na optymalizację kosztów operacyjnych.

Przede wszystkim do biznesu, ale też do klientów indywidualnych. DPD Food to nasza odpowiedź na zapotrzebowanie na niezawodny transport ze strony sektora gastronomicznego i producentów żywności. Dziś dominującym trendem w gastronomii jest zdrowe jedzenie. Branża HoReCA poszukuje produktów nieprzetworzonych, sezonowych, jak najbardziej naturalnych. Nasza usługa łączy więc klientów, którzy szukają naturalnych produktów, z lokalnymi producentami.

Nie tylko. To zwykle małe rodzinne firmy, którzy tworzą produkty regionalne z pasją. Oferują m.in. świeże mięso i tradycyjnie wyrabiane wędliny. To też lokalni hodowcy ryb i firmy zajmujące się ich połowem. Wozimy również nabiał od lokalnych producentów serów. Duże grono naszych klientów stanowią przedsiębiorcy, którzy wysyłają produkty roślinne, bo cieszą się one rosnącą popularnością w branży HoReCa. Do tego dochodzą świeże soki, dziczyzna, przetwory – przekrój produktów jest bardzo szeroki, a firm wciąż przybywa.

Dla firm to przede wszystkim możliwość działania na większą skalę. Mogą oferować swoje produkty szerszej grupie odbiorców, budować markę na ogólnopolskim rynku.

Lokalna gastronomia, a także rolnicy dzięki powierzeniu transportu swoich produktów usłudze DPD Food dokonują wyboru, który pomaga im w rozwoju i optymalizacji wielu procesów. Możliwość sprzedaży dla biznesu oraz większe zasięgi rynków zbytu przekładają się na większą sprzedaż, co w efekcie optymalizuje procesy przechowywania i magazynowania produktów.

Jednym z ważniejszych aspektów jest oszczędność czasu. Dzięki usłudze DPD Food producenci żywności nie muszą martwić się o właściwą technologię przewozu produktów, zasięgi, dystanse, bo dzięki naszej ekspresowej dostawie w maksymalnie 24 godziny paczki trafiają wygodnie do odbiorców.

Co więcej, producenci zyskują pewność, że ich produkty dotrą w nienaruszonym stanie. Zapewniane przez nas procedury przewozu minimalizują ryzyko uszkodzenia ładunku przez zachowanie odpowiednich warunków chłodniczych, a to wpływa na minimalizację strat finansowych przedsiębiorców.

Szansę zakupu produktów niszowych, lokalnych. Nie musi jechać samochodem 500 km z jednego końca Polski na drugi, by kupić smakołyk, którego spróbował na wakacjach, bo dzięki nam może go mieć w ciągu maksymalnie 24 godzin z dostawą pod drzwi. To dla pasjonatów dobrej kuchni oznacza koniec nudy. Mogą zamawiać pyszne sezonowe wyroby i cieszyć się ich smakiem i jakością.

Stale się rozwijamy i jesteśmy dostępni już dla blisko połowy Polaków, realizując dostawy w takich miastach i obszarach, jak np. Warszawa, Łódź, Trójmiasto, Bydgoszcz, Toruń, Inowrocław, Poznań, Wrocław, Kraków czy aglomeracja śląska. Warto tu dodać, że odbiory paczek wymagających bezpiecznego transportu w kontrolowanej temperaturze są możliwe w całej Polsce.

Dostarczanie świeżej żywności to jeden z najbardziej wymagających obszarów w branży TSL ze względu na szczególne wymagania, którymi charakteryzuje się transport produktów spożywczych. Wyzwań jest dużo, m.in. specjalne warunki przewozu i temperatury kontrolowanej, monitorowanie łańcucha dostaw w zakresie temperatury, a także procedury nadań. Każde z nich ma realny wpływ na jakość i świeżość produktu. Cała droga ­– od momentu nadania i przygotowania paczki przez nadawcę aż do jej odbioru przez klienta – musi być pod stałą kontrolą. Zapewnia nam to specjalna technologia monitorowania oraz dobrze zaprojektowane procedury.

Jednym z wyzwań, z którymi musimy się mierzyć w logistyce świeżej żywności, jest krótki termin przydatności wielu produktów spożywczych. To wymusza na operatorach logistycznych odbiór i doręczenie tego towaru w jak najszybszym czasie.

Jako jedni z niewielu operatorów na rynku oferujemy rozwiązanie dla biznesu, które pozwala zapewnić właściwą temperaturę w całym łańcuchu dostawy, dzięki czemu możemy skutecznie eliminować straty.

Wyzwaniem w logistyce żywności jest też zapewnienie odpowiedniego środowiska przechowywania przesyłek. W DPD mamy zaawansowane systemy chłodnicze w naszych pojazdach, a także nowoczesne pomieszczenia magazynowe. Do tego dochodzi rygorystyczne przestrzeganie procedur. To wszystko gwarantuje naszym klientom, że dostarczymy im idealnie świeże produkty.

Udział

Leave A Reply

Exit mobile version