W zabytkowej kamienicy przy ulicy Foksal, w samym sercu stolicy, rozkwita nowa kulinarna perełka – Restauracja Chaton. Pod adresem, który zachwyca bogatą historią, powstało miejsce, które tak jak wiek temu, ustanawia nowy standard dla warszawskiej sceny gastronomicznej i artystycznej.
Czteropoziomowy budynek, wpisany do rejestru zabytków, blisko Traktu Królewskiego, nie tylko zachęca do spotkań biznesowych, ale również tworzy doskonałą atmosferę dla romantycznych kolacji czy nieformalnych spotkań.
Foto: Starchenko.photo
Michał Miłoszewski, utalentowany szef kuchni, czerpie inspirację z codziennego życia, widząc w nim niewyczerpane źródło pomysłów na wyjątkowe dania, które następnie ożywia w kuchni. Jego kulinarne kreacje wyróżniają się i zaskakują wyjątkowymi i niebanalnymi połączeniami. Kuchnia to dla niego nie tylko czynność gotowania – to sztuka, gdzie kuchenny warsztat staje się białym płótnem, na którym tworzy wyjątkowe kompozycje smakowe.
Nowe menu restauracji Chaton, inspirowane pobytem i pracą Michała Miłoszewskiego we Francji oraz tamtejszą kuchnią – jedną z najbardziej cenionych na świecie – jest chęcią podzielenia się z gośćmi prawdziwymi francuskimi smakami. Klasyka splata się tu z nowoczesnością, tworząc unikalne połączenia, które zafascynują każde podniebienie – kosztując dań w Restauracji Chaton doświadczamy prawdziwej kulinarnej podróży.
Foto: Starchenko.photo
W menu nie mogło zabraknąć jednego z ulubionych deserów szefa kuchni – fondanta z białej czekolady i gorgonzoli. To nietuzinkowe połączenie delikatnej słodyczy z wyrazistym smakiem gorgonzoli jest nadzwyczajnym doświadczeniem dla podniebienia. Mule z serem gorgonzola to kolejna propozycja, w której ekscentryczna fuzja smaków kuchni francuskiej tworzy symfonię, pozostawiając niezapomniane wrażenia w pamięci każdego, kto odwiedzi to piękne miejsce. W Chaton warto również zaznajomić się z wykwintnymi i rzadko spotykanymi daniami, takimi jak skrzydło płaszczki Raya, podane w wykwintnym sosie winno-kaparowym i delikatnym puree z kalafiora. Miłośnikom tradycyjnej kuchni francuskiej, polecamy sięgnąć po klasyczne danie Boeuf Bourguignon – długo duszone policzki wołowe w czerwonym winie.
Chaton Warsaw stawia na nieprzewidywalność i kreatywność. Każda wizyta na Foksal 19 staje się przygodą, zwłaszcza podczas specjalnych wydarzeń, takich jak tygodnie tematyczne i warsztaty kulinarne, podczas których uczestnicy mają szansę odkryć tajniki kuchni Miłoszewskiego. Kreatywność Szefa sprawia, że każde danie to unikatowa harmonia aromatów, rozbudzająca zmysły.
Foto: Starchenko.photo
Chaton to nie tylko restauracja – to kreatywna oaza w centrum miasta z własnym programem wydarzeń i utalentowanymi artystami. Czy to kolacja z kontrahentem, czy też wieczorny wypad po pracy z zespołem, Chaton Warsaw pozostawi niezapomniane wrażenie odkrycia autorskiej restauracji i otworzy drzwi do nowego wymiaru jakości rozrywki, tworząc nieznany dotąd w Warszawie standard, rodem z Miami, Dubaju czy Marbelli. Eleganckie, a jednocześnie kameralne wnętrza tworzą idealne miejsce dla spotkań na wysokim poziomie i skradną serce każdego. Ciekawy program wydarzeń – od recitali, przez światowej klasy Dinner Show – pozwala na wzbogacenie standardowych firmowych spotkań o element rozrywki, który rozluźni ich atmosferę. Bez względu na okazję, Restauracja Chaton zaprasza do odkrywania niezwykłego świata smaków.