Wysiłki na rzecz zrównoważonego środowiska nie słabną. Naukowcy z The George Institute for Global Health i Imperial College London domagają się od producentów żywności umieszczania na opakowaniach informacji o emisji gazów cieplarnianych każdego produktu spożywczego, aby konsumenci mogli dokonywać świadomych wyborów. Bardziej przyjazne dla środowiska produkty pomagają zredukować emisję dwutlenku węgla aż o 26 procent.
Popularność
- Gdzie powstaną nowe sklepy Dino? Lista lokalizacji i szczegóły zatrudnienia – Biznes Wprost
- Sposoby na kleszcze w ogrodzie. Tak się ich pozbędziesz
- Lublin. Śmierć w czasie policyjnej interwencji. Sąd w Lublinie wydał wyrok
- Podejrzewali go o szpiegostwo. Media: szwedzki dyplomata znaleziony martwy
- Od Mentzena do Zandberga i z powrotem. Zaskakujące zwroty wśród wyborców
- Były dyrektor FBI ułożył na plaży „86 47” z muszelek. Dwór Trumpa nie puścił mu tego płazem
- Podatek od prezentu komunijnego. Kto musi zapłacić i jak uniknąć kary? – Biznes Wprost
- Pustki nad Biebrzą. Ptaki zniknęły lub zmieniły swoje zwyczaje